Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejspíš zaměňuješ vojenskou strategii s ideologií; proto tě udivuje pořadí.

0 0
možnosti
JS

Nemecko prohralo valku v okamziku, kdy v r. 1194 napadlo Rusko. Sehralo v tom jiste ulohu opojeni Hitlera ze snadneho kolapsu Francie. Nemecko postradalo globalni dosah a ekonomickou silu (suroviny) k tomu aby mohl vest dlouhodobe valku na dvou frontach.

0 0
možnosti
MB

Vůbec nechápu zařazení Mussoliniho .. ten sice dokázal dokonale pobláznit Itálii .. ale vojensky zvrtal snad všechno na co sáhl.. Italové se ve WWII rozhodně nevyznamenali.

Zdá se, že chybí japonští generálové ..ale zřejmě jde jen o hlavy států..

3 0
možnosti
JZ

Stali zavinil na podzim roku 1941 řadu drtivých porážek Rudé armády, namátkou obklíčení a zajetí půl milionů rudoarmějců u Kyjeva nebo podobný debakl u Vjazmy.

0 1
možnosti
MB

No, aniž bych chtěl omlouvat Stalina lidsky.. tak z vojenského hlediska hlediska není důležitý výsledek bitvy ale výsledek války.

Stalin byl prostě schopen obětovat cokoli ..pro vítězství. Jiný by to takových porážkách vzdal ..on to dokázal ustát.. a to je rozhodující.

Myslím, že většina historických vojevůdců, kteří byli schopni bojovat i s přesilou byli bezohlední a krutí lidé.

2 0
možnosti
JH

J65a86n 69H61r49u89b66e62š

15. 7. 2019 7:51

Cílem není objektivní hodnocení historické zkušenosti, cílem je sledovanost. Takže čím kontroverznější tvrzení, tím lépe splnilo účel. Má cenu to vůbec komentovat?

1 0
možnosti

pletete si vojevudcovstvi s moralkou.

Dobry vojevudce musi byt psychopat, protoze rozhoduje o tom, kdo zemre (boj beze ztrat je temer nemozny)

0 0
možnosti

jinak myslim, ze vojevudce byl spis Zukov, nez Stalin

1 0
možnosti
Foto

Ještě musím upozornit, že není možné uvádět Stalina jako válečného vůdce, neboť hlavou sovětského státu byl vždy Kalinin jako prezident.

Stejně tak je tomu v případě Churchilla, hlavou státu byla královna.

0 2
možnosti
PM

P19a24v76e84l 20M72a43c39h

15. 7. 2019 3:55

Tito radoby filmari jsou dalsi ukazkou toho co by "taticek" Lenin oznacil slovy "uzitecni idioti". Co temto lidem a podobnym kreaturam prochazi hlavou a jak se divaji na svet je skutecne zahadou. Mit vzdy plna usta demokracie a svobody a pri tom obdivovat opovrzenihodne tyrany.

0 0
možnosti
Foto

Když vyhlásím za největšího válečníka všech dob Čingischána, je to o čem?

0 0
možnosti
DM

Seriál jsem sice nesledoval, leč mám dojem, že se v "hodnocení" úplně pozapomnělo na vojevůdce ze začátku století. Z WWI. by tam spadal jako 1.lord admirality Winston Churchill, byť by se na předních místech rozhodně umístit nemohl. Dle mého názoru by přesvědčivě vyhrál japonský admirál Heihačiró Togó, který třikrát během rusko-japonské války (1904-1905) porazil ruské loďstvo (u Cušimy drtivě), nad nímž neměl početní ani materiální převahu; vítězství dosáhl skvělou taktikou a manévrovacími schopnostmi hladinových lodí, z toho jen 4 bitevních.

0 0
možnosti
Foto

Ano, je to možné, ale admirál Togó vedl bitvu, ale ne válku. Tu vedl japonský císař. Válku mezi sebou vedou státy a jejich představitelé.

0 0
možnosti
Foto

Je celkem logické, že největším válečnům vůdcem 20.století je ten, kdo vyhrál největší konflikt 20.století (a všech dob) tedy J.V.Stalin R^!!

2 2
možnosti
JK

Správně, Jasánek! A tak to má byť.

7 1
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
novinář (politika, ekonomika, kultura) a překladatel (literatury faktu z angličtiny) na volné noze

Seznam rubrik