Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R17o62m42a11n 84K92o95z61e84l

11. 8. 2020 21:08

Výborný řečník byl ještě David Rath, Vlastimil Tlustý, naopak nemožný byl v tomto Tomáš Julínek. Tedy to moc o kvalitě politika neřekne.

0 0
možnosti

Neřekl bych, že Klaus byl dobrý rétor. V té době byla poptávka po "ekonomickém" bohovi a to mu hrálo do karet. Vysoký hlas se nelíbí, dobrý na parodii, nějaké kvalitní bonmoty nula. Také se vyčerpal a nyní, např. jeho úvahy o svobodě v Krkonoších, jsou směšné.

Trump se také hodně paroduje, ale měl vynikající témata - Amerika first, razantní omezení imigrace, zejména přes Mexiko, nedělat vše v Číně, co krade know-how.

Jinak jeho styl mluvy by Čechy moc neoslovil.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ten Klausův vysoký hlas mne dokonce v počátku vedl k jistému podezření, že jde o příslušníka čtyřprocentní menšiny.

A máte pravdu i v tom, že nikdy - na rozdíl od Zemana - neměl smysl pro humor, viz následující příběh, jak jej svého času vylíčil právě náš stávající prezident:

Letěli prý spolu oba v roce 2002, jeden tuším jako premiér a druhý coby předseda Poslanecké sněmovny, vrtulníkem na zaplavenou Českou republikou, když tu Zeman řekl Klausovi: "Václave, půlka národa nenávidí mne a půlka Tebe, tak si představ, jak by celá země jásala, kdyby s námi ta helikoptéra spadla." Klaus však prý vůbec nezareagoval, vypadalo to, že pointu vůbec nepochopil.

0 0
možnosti

J55a89n 18R20á18ž

11. 8. 2020 18:44

Nic z toho, co jste napsal nepěkného o mnoha přesvědčivých řečnících, nemůžete popřít fakt, že jen charismatická osobnost nadaná řečnickým talentem je schopná upoutat pozornost na sebe a prostřednictvím pozornosti na svou osobu upoutá pozornost i na obsah toho , co říká.

Hitler byl jako člověk zrůda, ale celá jeho kariéra potvrzuje to, co jsem napsal.

Každý politik, který nějak změnil směr, kterým se jeho země ubírala, byl přesvědčivým řečníkem. Namátkově: Roosewelt, Churchill, de Gaule, Thatcher, Reagan, Walesa, Obama i Trump. Z našich bych vyzdvihl především tři: Klaus, Kalousek a Zeman, i když ten už je dlouho jen troska. A přesným opakem těchto je např. Fiala, který svým strojovým profesorským projevem, bez jakékoliv známky vlastního emočního prožitku, není schopen navázat kontakt s posluchači, a tak i když je projev svým obsahem zajímavý, nikoho moc neupoutá.

Můžeme si například o Sládkovi myslet co chceme, ale který polistopadový politik byl schopen při svých proslovech naplnit i Václavák, aniž by měl mediální podporu? Jen díky tomu, že byl Sládek vynikající řečník se Republikání dostali do Sněmovny a když skončil on, skončili i Republikáni.

1 0
možnosti

Kalousek, Zeman ano, ale pan Zaorálek (?) nic než mlácení sena bez hlavy a paty...

5 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
novinář (politika, ekonomika, kultura) a překladatel (literatury faktu z angličtiny) na volné noze

Seznam rubrik