Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Německo mělo např. více vzdělanějších úředníků, zatímco SSSR si je vybil (vzdělanci utekli do emigrace nebo byli v gulagu), takže i některým politic. odpůrcům se u soudců (kteří více dbali práva) v Německu podařilo obhájit se či dosáhnout zmírnění trestu. Jinak se ale tyto dvě totality drsně vzájemně inspirovaly v tom nejhorším slova smyslu, resp. každá totalita pro mnoho lidí skončí tragédií, protože přímo či v důsledku vyruší základ. práva, více záleží na pokynu shora než na právu a lidskosti.

3 0
možnosti
Foto

Jo, abych taky něco napsal za sebe:

LŽETE!!!!

Když nic jiného, tak nestydatě zapíráte čechoslováky zemřelé v gulazích nebo při (podle vás zřejmě empatických) kratochvílích NKVD. Máte kliku, že jste podobně neoblboval nějakého pozůstalého.

4 1
možnosti

Ano, to bylo trestuhodné selhání Beneše, Jana Masaryka a dalších tehdy snad ještě demokratických politiků. Nad řáděním NKVD, která si u nás počínala hned od května 1945 jako na dobytém území, jenom přivírali oči a pak nejspíše nestačili valit bulvy, co dopustili. A ještě měli pocit, že je někdo podvedl, ačkoli to byli oni, kdo zradili demokratické principy a umožnili u nás vytvořit komunistickou diktaturu. Hlavním viníkem je Rusko a komunisté, ale demokratičtí politikové jsou vinni tím, jak snadno to již od května 1945 připustili.

1 0
možnosti

J96i95r74i 91V11r12a71b44e27c

27. 9. 2020 13:55

Nacismus=bolsevismus=komunismus !

3 1
možnosti
Foto

Zajímavé je porovnání počtu obětí Hitlerova Německa a Stalinova Ruska např. u nás, protože jsme v historii patřili pod oba státy a jejich režimy.

V případě Hitlerova Německa se udává počet obětí 350.000 našich občanů. K tomu vyhlazení Lidic, Ležáků, Javoříčka atd, což u Stalinova Ruska postrádám. A to za pouhých 6 roků.

Co se týká Stalinova Ruska (správně SSSR), takže počet obětí našich občanů za 40 roků je několik set.

Když se podíváme, kolik má po druhé světové válce na svědomí lidských životů tzv. "západní demokracie", ke které se modlíme jako ke svému Bohu, tak zjistíme, že má na svědomí miliony lidských životů, možná i desítky milionů. Vietnam, Srbsko, Irák, Libye, Sýrie, podpora krvavých převratů v Jižní Americe nebo v nedávné době Ukrajina.

Takže si můžeme položit otázku, v čem se liší nejen Hitlerovo Německo od Stalinova Ruska, ale v čem se liší i od nedávné a současné západní "demokracie."

1 3
možnosti

A kolik obětí má na svědomí Stalinovo Rusko třeba v Pobaltí, které si Stalin zabral na základě dohody s Hitlerem? Dovedl byste vyčíslit?

6 0
možnosti
Foto

Otázku v titulku jsem již zde v humorné nadsázce komentoval, jenže mi to nedalo a tak se vracím.

Vlastnictví výrobních prostředků (abych využil Marxe) nepovažuji z hlediska světového působení za důležitou, spíše za zanedbatelnou. S Julií Boydovou se souhlasit dá, s Nancy Mitfordovou pak určitě ne, protože u komunistů je latentní ohrožení života i u dělníků, stejně tak i u Němců v případě nacistů.

Přístup k židům byl u obou států odchylný, podle mne však pouze formálně, protože Hitler negativní postoj veřejně vyhlásil a realizoval, u Stalina to bylo jinak. S pokrytectvím sobě vlastním v roce 1931 zásadně odsoudil antisemitismus a založil "druhý židovský stát" s centrem v Birobidžanu, ale to už byl podle mne pouze krok k jejich centralizaci a přípravě následné likvidace. Při "velké čistce" již terminoval značné množství Židů, aby se v paktu Molotov - Ribbentrop zavázal k likvidaci židovské nadvlády hlavně mezi inteligencí. |Své pokrytectví korunoval pogromy v poválečných měsících. Ani zde bych tedy významný rozdíl nenacházel.

Spíš se tedy shodneme v tom, že parametry obou totalit se významně překrývají s nevýznamnými odchylkami a také přidávám pomyslnou třešničku - Hitlerovi šlo o ovládnutí Evropy, potažmo světa, což veřejně deklaroval, nikdy neskrýval a byl ochoten anektovat státy a vyvolat válku. Stalinovi šlo samozřejmě o totéž, jenže jako klasický pokrytec toto skrýval; snad by se dalo konstatovat, že Stalin byl zakladatel tohoto státosměru, který byl a je v SSSR, potažmo Rusku hodně aplikován dosud (to byla taková malá odbočka). Stalin chtěl také hojně anektovat, ale vyvolat válku nechtěl. Proto již v 1927 vyhlásil tezi, že válku musí začít někdo jiný a on následně jako vítěz zahájí plíživou anexi. Což také učinil.

3 0
možnosti
Foto

Pokud jsou státy libertariány považovány za zločinecké, vyděračské mafie, tak se nutně musejí všechny navzájem podobat jako vejce vejci. V Československu jsme bili Němce, v GB Indy atd. , USA pro jistotu pro tentokrát vynechám.

A Hitler byl také pokrytec, vždy tvrdil, že vše dělá jenom z důvodů preemptivní sebeobrany Němců a Německa.

0 2
možnosti

Je nezmyselné porovnávať zločinecké režimy, keď jeden tu bol 7 rokov a druhý 70 rokov. Nechcem si ani len predstaviť ako by to vyzeralo, keby nacisti vládli 70 rokov.

0 0
možnosti

Asi by se jim v počtu mrtvých podařilo dohnat komunisty. Stalin také plánoval genocidu v Pobaltí a dalších neruských národností, kampaň proti Židům (poté, co se Izrael politicky obrátil k Západu) a zničující úder v západní Evropě. Nic z toho se nestalo, protože ten masový vrah naštěstí zemřel.

8 0
možnosti
Foto

Komunismus, Leninismus, nacismu, fašismus vycházeli z Marxe. Hitler si vzal z Marxovy nauky nenávist k Židům. Marx považoval židovství za pouhý přežitek lichvářské éry kapitalismu, Psal, že až dojde k revoluci, tento úkaz zmizí, slovo Žid prostě vypadne z povědomí lidstva. Lenin si vzal z Marxe učení , že násilí je podstatou revoluce. Třídu vede strana a stranu jednotlivec, kterému říkáme vůdce. To převzal i Hitler.

3 1
možnosti
Foto

Tomu nerozumím, vždyť Marx byl žid...

1 0
možnosti

Hitler se měl kde učit, Stalin má na svědomí desítky milionů obětí...to je PRAVÝ KOMUNISTA Rv:-P

5 1
možnosti
Foto

Názvem a lokalitou. :-)

3 0
možnosti
Foto

Ani netušíte, jak je to důležité. "Jdeme s Východem, protože je socialistický, půjdeme se Západem, pokud bude socialistický". (programový úvodní článek k časopisu "Nové hospodářství" z r. 1946.

1 2
možnosti
Foto

Proč se nezeptat na to tehdy nejpravicovějšího exilového politika:

"Komunismus, stejně jako jiné programy sociální a hospodářské, lze uplatňovat demokratickými methodami, fašismus je vzpoura proti demokracii. (Jaroslav Stránský: Hovory k domovu, s. 435)

Fašismus zde zahrnuje i nacismus.

2 1
možnosti

Tak nezbývá než doufat, že pan Stránský později pochopil, jak moc se tehdy mýlil... To já mám raději citát pana generála Františka Fajtla: „Komunisté? Co slovo, to lež. Co čin, to zločin.“R^

5 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS