Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud Procházka pocházel z Českolipska, tak je zřejmé, že se po cestě zastavil někde doma, protože Jena je na dálnici A4, která je nejkratší, resp. nejpřímější cestou z Liberecka do Frankfurtu.

0 0
možnosti
Foto

Je to celý takový divný. Na jeho třech po sobě jdoucích působištích se ztratily desítky milionů, on v prvních dvou prošel bez úhony a na třetím ukradl několik metráků tuzemské měny. A přitom je až nápadně málo relevantních informací. A přesto, nebo právě proto, mohl být jak bílý kůň, tak i organizátor, stejně tak i kombinace obého, nebo je někde zakopán ..... - variant se nabízí i více.

V tom celém bych osobně viděl jednu jistotu: Určitě ve svých zavazadlech nepřevážel několik metráků tuzemské měny, proč by to dělal? I kdybych v obrovské velkorysosti pominul problémy s manipulací a transportem, nedokážu si představit, jak např. v Latinské Americe podmazává nějakého úředníka balíkem CZK.

A na tom, že útěk a skrývání v takové situaci stojí dost peněz, se asi shodneme.

Obávám se, že z tak mála nejasných informací se nelze dopracovat k nevyvratitelnému závěru.

0 0
možnosti
MM

Otazkou neni jestli se takova hmotnost bankovek da nelegalne prevezt. Za prislusnou cenu zcela jiste.

Otazkou je, co udelat s pul miliardou ceskych korun v rekneme "vzdalenem" zahranici?

Pokud byla alespon cast z tech bankovek evidovana, tak proc se zatim neobjevily?

0 0
možnosti
Foto

Pořád přemýšlím o tom, zda by se čistě teoreticky bankovky vážící celkem 400 tun vešly do osobního auta.

0 0
možnosti
VB

Jo lze to prevest samozrejme ale musite zvolit Dubaj Fico to delal pravidelne a to poslednich 8 let. A neni to hoax znam pilota ktery tyto penize ze Slovenska vozil...

0 0
možnosti

Proč by převážel peníze? Představte si, že každý měsíc donesete do banky 100 000 Kč. Za kolik let legalizujete 500 000 000 Kč? Nestihl by do nadosmrti. Proto se tito lidé vzdají asi 30 % částky a někdo jiný to za ně zlegalizuje.

Pokud už předtím ukradl 20+30 mega, tak má určitě kontakty. Zlegalizovat byť i jen 20 mega bez kontaktů je práce na roky, i když nejste v podezření.

0 0
možnosti
ZM

podstatou je těch 400 kilo... ve Frankfurtu chtěl být viděn, pak se mohl vrátit vlakem, nebo jiným připraveným autem zpět do připraveného bytu nebo chaty, tam přečkat první tři měsíce a postupně odvážet peníze východním, nebo jihovýchodním směrem a tam je legalizovat.

1 0
možnosti
MB

Proč si všichni myslí, že se s tím balíkem peněz cpal do nějakého linkového letu? Existují i nějaké bizjet letadýlka a kdo má dost peněz, naloží se a letí na nějaké soukromé letišťátko bez problémů s kontrolou palubního zavazadla.

4 0
možnosti
Foto

To je pravda, to mne nenapadlo.

1 0
možnosti
MZ

Taky jsem se na to dívala. Domnívám se že na letišti ten chlap jen mlžil, objevil se tam na kamerách a nechal falešnou stopu. Ty prachy nemohl do letadla dostat, proto si myslím že cestoval i s penězi nějakou soukromou pronajatou lodí. A falešná identita není už potom problém, když jsou peníze jde už všechno. Vyšlo mu to šikulovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
novinář (politika, ekonomika, kultura) a překladatel (literatury faktu z angličtiny) na volné noze

Seznam rubrik